15. februar 2018 - Nyheder

Sammen om gode boligområder

UDVIKLING: Beboerne i Boliggårdens to største boligområder Vapnagaard og Nøjsomhed i Helsingør har de seneste år nydt godt af de boligsociale indsatser – de såkaldte helhedsplaner.

Nu er resultaterne og erfaringerne sammenfattet i en lille pixi-udgave, hvor du kan læse om de gode boligområder.

- Vi er glade for at kunne vise dig nogle af de resultater, vi har opnået med den boligsociale indsat de sidste år i Nøjsomhed, Tibberupparken og Vapnagaard. Fælles for alle projekter og aktiviteter er, at de er lykkedes på grund af jeres store engagement både som deltagere og frivillige. Et godt samarbejde med beboere, beboerdemokrati, ejendomsfunktionærer, Helsingør Kommune, Landsbyggefonden, Nordea-fonden, Nordsjællands Politi og en lang række andre samarbejdspartnere har haft afgørende betydning for de resultater, vi har opnået, fortæller de boligsociale medarbejdere i indledningen til pixi-bogen.

Bogen fortæller blandt andet, at der i forbindelse med det boligsociale arbejde i boligområderne er benyttet den såkaldte ABCD-metode:

- ABCD-metoden har været en grundlæggende arbejdsmetode i den boligsociale indsats. Grundidéen er at fokusere på ressourcer i boligområdet og at skabe udvikling ved ressourcernes egen kraft (Asset Based Community Development), hedder det i ’Sammen om gode boligområder’.

Du finder pixi-bogen i Vapnagaard Servicecenter (Hovmarken 8 i Helsingør). Du kan læse den elektroniske udgave af pixi-bogen ved at klikke her.

 

 • Telefontider
  8-10 samt 13-15
  08-10 samt 13-17
  08-10 samt 13-14
  4925 2627
 • kontakt os

  Personlig henvendelse i
  ServiceCenteret, Hovmarken 7:

  Mandag - onsdag kl. 8-15
  Torsdag kl. 8-17
  Fredag  kl. 8-14

  4925 2627